Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses

Amigurumi

Amigurumi figuráim külön személyiséggel rendelkeznek. Izgalmas,ahogy készítésük közben a sok apró alkatrészből összeállnak az állatkák és különböző figurák; egyéniségük, karakterük lesz. A legtöbbjüket ezért el is nevezem; lány és fiú verziót is horgolok egy-egy figurából. Egyéni elképzeléseket és kívánságokat is szívesen megvalósítok. 100% pamut fonalból dolgozom, a figurák belsejébe szintetikus tömőanyag kerül, így mosásnál nem deformálódnak. Langyos vízben,kézzel moshatóak. A fonal OEKO-TEX standard 100 minősítéssel rendelkezik,antiallergén,bőrbarát.

Az amigurumi egy japán horgolási technika. Maga a szó horgolt, illetve kötött játékot jelent. Az "ami" = horgolt,kötött; a "nuigurumi" = kitömött játékfigura szavak összetételéből keletkezett.
Az eredeti japán figurák aránytalanul nagy fejjel és bájos arccal rendelkeztek. Többnyire nem élethűek, inkább az ábrázolt figura karakterét igyekeznek megragadni.

Az amigurumik horgolása:
 
 Az amigurumi figurákat a szokásostól eltérően spirálban horgoljuk,ami azt jelenti, hogy folytonosan haladunk körbe-körbe,nem zárjuk le a sor végén a szemeket.Maga a figura tulajdonképpen a rövidpálcák szaporításával illetve fogyasztásával alakul ki Arra viszont figyeljünk,hogy ne keveredjünk bele a számolásba. Erre találták ki a szemjelzőt ( műanyag alkalmatosság) amit mindig az utolsó szembe kapcsolunk. Nekem ami inkább bevált, az egy a munkadarabtól eltérő színű fonaldarab, ami jelzi mindig a kör végét.  Tulajdonképpen beleszövöm a horgolásba, amit ha kész a horgolt darab egyszerűen kihúzok. 
 
Fonalválasztás:
 
Fontos  a jó minőségű fonal. Én 100% pamutfonalat használok a figurákhoz.Kedvenc márkám a Catania , szeretek vele dolgozni, gyönyörű színárnyalatokat gyártanak. Mindehhez 3-as horgolótűt használok.
 
Tömőanyag:
 
A figurák sok kis "alkatrészből" állnak ( karok-lábak-fülek-farkinca) ezeket kitömjük; horgolás közben vagy a végén, ez változó.A töméssel formálom az állatkák testét. A kitöméshez szintetikus tömőanyagot használok. Jól formázható lesz tőle az állatka vagy figura, és nem utolsósorban van egy nagy előnye, hogy így kézzel moshatóak lesznek. Ellentétben a gyapjúval, ami egy idő után összetömörödik, formátlan  figurát eredményez.
 
Alapöltések:
 
Magic Ring ( varázsgyűrű)  - ezzel kezdődik az összes darab
 
Rövidpálca - az amigurumi készítés alapja
 
Szaporítás -  
 
Fogyasztás -